Cookie monster taart

08:00

Omdat mijn broer gek is op chocolate chip cookies, besloot ik om voor zijn verjaardag een chocolate chip cookie monster taart te maken. De taart is gemaakt van vanillecake, met daartussen laagjes eetbaar koekjesdeeg en botercrème. De afwerken gebeurde met chocoladeganache, oreo's en chocolate chip cookies. Behalve dat de taart er heel leuk uitziet, is hij dus ook enorm lekker.



Ingrediënten:

Voor de cake:

  • 375g boter
  • 375g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 375g zelfrijzende bloem
Voor de vulling:
  • eetbaar cookie dough: dubbel recept hiervan
  • 400g boter
  • 750g poedersuiker
  • blauwe kleurstof
Voor de chocolade ganache:
  • 200g room
  • 200g donkere chocolade
Extra om af te werken:
  • oreo's
  • chocolate chip cookies
  • cakepop-stokjes
  • Een klein beetje zwarte rolfondant
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 170°C en begin met het bakken van de cakes. Hiervoor meng je eerst de boter en de suiker en de vanillesuiker. Voeg daarrna 1 voor 1 de eieren toe. Meng goed en voeg als laatste de bloem toe. Meng niet lang meer eens de bloem toegevoegd is. Ik gebruikte voor mijn taart 5 lagen van de wilton easy layers vormen. Omdat je al in smalle lagen werkt, moeten deze maar 20 minuten in de oven. Als je een gewone springvorm gebruikt, dan zal de cake meer dan een uur in de oven moeten.
  2. Voor de botercrème klop je eerst enkele minuten de boter luchtig. Voeg in 2 keer de poedersuiker toe. Meng telkens goed. Hoe langer je klopt, hoe luchtiger de botercrème zal zijn. Voeg als laatste ook de kleurstof toe en meng nogmaals goed.


  3. Wacht tot de cake is afgekoeld vooraleer je start met het samenstellen van de taart. Ik wisselde telkens een laag koekjesdeeg af met een laag botercrème. Smeer de taart aan de zijkanten eerst dun af om alle kruimels vast te zetten. Zet deze nu even in de koelkast om de botercrème te laten opstijven. Smeer er daarna de laatste (zichtbare) laag botercrème op. Met een spatel kan je de botercrème mooi egaal krijgen. De bovenkant van de taart is niet zo belangrijk, hier komt toch een laag ganache op.


  4. Terwijl de taart terug in de koelkast staat op te stijven, maak je de ganache. Hiervoor verwarm je de room en doe je de chocolade daarna bij de warme room. Laat dit een minuutje staan voordat je alles doorroert, de chocolade zal normaal door de warmte van de room gesmolten zijn.


  5. Om de taart af te werken, giet je de ganache over de bovenkant. Let wel op: de ganache moet nog vloeibaar genoeg zijn zodat hij niet meteen opstijft (want jouw taart zal koud hebben), maar hij mag ook niet té vloeibaar zijn zodat hij er meteen afloopt. Hier kan het wel even zoeken zijn. Misschien moet je even wachten en de ganache laten afkoelen, of moet je hem 10 seconden in de microgolf zetten om wat slapper te worden.
  6. Voor de ogen van het cookie monster deed ik 2 oreo's in 2, ik plaatste er een cakepop-stokje in en 'plakte' dit vast met een bolletje zwarte rolfondant. De zijkanten werkte ik nog af met oreo's en chocolate chip cookies.


You Might Also Like

0 reacties