Paashaas konijn taart

Deze schattige konijnen taart is perfect voor wanneer de Paashaas in het land is! Omdat bij Pasen nu eenmaal chocolade hoort, maakte ik een chocoladetaart met nutella botercrème vulling. Met vooral witte rolfondant kan je deze taart afwerken tot een schattige paashaas konijnen taart.




Ingrediënten:

Voor de cake:
  • 350g zelfrijzende bloem 
  • 370g suiker
  • 50g cacao
  • 1/2tl zout
  • 240ml afgekoelde koffie
  • 210ml plantaardige olie (vb zonnebloemolie)
  • 3 eieren
  • 240ml volle melk
Voor de nutella-botercrème:
  • 300g boter
  • 700g poedersuiker
  • 3 el nutella
Voor de afwerking:
  • witte rolfondant
  • roze rolfondant
  • 2 lange prikkers
  • voor de ogen en snorharen gebruikte ik een zwarte decoreertube met spuitmond, maar je kunt het ook met zwarte rolfondant
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 170°C en bak eerst de cake. Hiervoor meng je eerst alle droge ingrediënten. Hierbij doe je de eieren en melk. Meng goed en voeg als laatste de plantaardige olie en koffie toe. Doe het deeg in een taartvorm. Als je net zoals ik de easy layers vorm van Wilton gebruikt, moeten de laagjes maar 20 minuten in de oven. Als je 1 grote vorm gebruikt (en dan later de taart in laagjes snijdt), zal die er iets meer dan een uur in moeten. Start met een uur en controleer dan of hij al gaar is.
  2. Ondertussen kan je ook al de botercrème maken. Hiervoor klop je eerst enkele minuutjes de boter romig (als je echte boter gebruikt, zorg dat ze niet te hard is. Ik heb mijn boter uit de koelkast 30 seconden in de microgolf gedaan). Voeg de helft van de poedersuiker toe en meng opnieuw. Als laatste voeg je de rest van de poedersuiker en de nuttela toe.
  3. Als de cake afgekoeld is, zorg je dat je enkele mooie lagen kan opbouwen. Zorg dat elke laag mooi plat is. Ik maakte hier een taart van 5 lagen, maar je kan zelf kiezen hoe hoog je de taart wil, of hoe dik je de laagjes wil. Start dan met het opbouwen van de taart en smeer hem aan de zijkanten af. Zet hem hierna in de koelkast om op te stijven.

  4. Rol de rolfondant uit. Zorg dat je zeker voldoende hebt om de taart gemakkelijk te kunnen bekleden. Als de botercrème wat opgesteven is, kan je gemakkelijk met de taart werken. Bekleed de taart met rolfondant en zet deze terug in de koelkast.

  5. Maak de decoraties. De oren, neus en voeten van het konijn maak je in witte rolfondant. De afwerking gebeurd met de roze rolfondant. Zet de oren op de taart en kleef de voeten vast (dit kan met eetbare lijm, maar het lukt ook perfect met gewoon wat water). Ook de neus kan je er in principe opkleven, maar omdat de neus van mijn konijn veel woog, heb ik deze vastgezet met tandenstokers. Werk de taart nog af met snorharen en oogjes en de schattige paastaart is klaar!








Reacties

  1. Hoi Joyce, hoe werk je die plooien weg die je krijgt als je de fondant of marsepein over de cake laat zakken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten