Chocolade-oreo taart

Deze taart maakte ik voor het vieren van een verjaardag. Volgens mij zijn chocoladetaarten daar altijd goed voor. Oreo's overigens ook. Daarom maakte ik een combinatie van deze twee en werkte ik een chocoladebiscuit af met een mousse van oreo.



Ingrediënten voor de biscuit:
  • 4 eieren
  • 100g suiker
  • 100g bloem
  • 3el cacao

Ingrediënten voor de oreo-mousse:
  • 2 eiwitten
  • 100g suiker
  • 500ml room
  • 125g oreo's
  • 1el cacao
Bereidingswijze voor de biscuit:
  1. Klop de eieren en de suiker goed op, het beslag moet er wit uitzien ipv geel
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C en beboter een springvorm
  3. Meng de bloem en de cacao
  4. Spatel de droge ingrediënten voorzichtig door het ei-beslag
  5. Stort het deeg in de beboterde springvorm
  6. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C

Bereidingswijze voor de oreo-mousse:
  1. Verkruimel de oreo's. (Hiervoor doe ik ze in een zakje, daarna kan je ze gemakkelijk stukslaan met een deegrol)
  2. Meng de oreo's met de room, laat dit even staan zodat het goed kan vermengen
  3. Klop het oreo-roommengsel op

  4. Klop de eiwitten op met de suiker
  5. Voeg cacao toe aan het oreo-roommengsel
  6. Meng alles voorzichtig samen

  7. Laat dit opstijven in de koelkast
Het samenstellen van de taart:
  1. Snijd de biscuit horizontaal middendoor
  2. Bedek de onderste helft met oreo-mousse
  3. Leg de andere helft van de biscuit hier terug op

  4. Voor het afwerken heb ik witte chocolade gesmolten en dit over de taart gegoten. Daarna heb ik er nog wat bloemetjes en een 'gelukkige verjaardag' aan toegevoegd


Joyce bakt




Reacties

Een reactie posten