Botercrème

Botercrème wordt vaak gebruikt om cupcakes of taarten te decoreren. Je kan het gemakkelijk zelf een smaakje geven en bovendien kan je er gemakkelijk mee werken. Daarnaast kan je botercrème kleuren in alle kleuren die je maar wil. De perfecte botercrème is lekker fluffig en zacht, ideaal om taarten te vullen en mooie toefjes te spuiten.



Ingrediënten:
  • 100g boter
  • 250g poedersuiker
  • 1el melk
  • 1tl vanille-essence

Werkwijze:
  1. Klop eerst de boter romig. Dit mag je gerust 5 minuten laten staan kloppen. Als je dit in een staande mixer doet, kan je best tussendoor nu en dan de boter met een pannenlikker weghalen van de randen.

  2. Voeg de helft van de poedersuiker toe. Meng terug voor enkele minuten.

  3. Voeg de andere helft van de poedersuiker toe en meng terug een tijdje.

  4. Voeg als laatste de melk en vanille-essence toe. Meng nog kort.
De botercrème zou moeten romig en fluffig zijn. Als ze iets te slap is, kan je nog wat poedersuiker toevoegen. Als ze te hard is, voeg je nog een klein beetje melk toe. Deze botercrème kan je meteen gebruiken om taarten en cupcakes te decoreren. 

Maar je kan ze natuurlijk ook nog een extra smaakje bijgeven. Voor deze ferrero cupcakes voegde ik nog nutella toe




en voor deze oreo cupcakes voegde ik oreokruimels toe.


Ook kan je gemakkelijk kleurstoffen toevoegen om de botercrème het gewenste kleur te geven. Hier zie je bijvoorbeeld hoe je deze botercrème kan omtoveren tot regenboog frosting.



Joyce bakt

Reacties

  1. Wat handig! Mijn zusje is dol op bakken dus dit zal ik haar zeker meegeven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Als je gewoon lang blijft kloppen kan er niets misgaan :-)

      Verwijderen
  2. Als je cupcakes met botercreme decoreert, kan je deze dan nog even bewaren of moeten deze meteen opgediend worden?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten