Hamburger taart

Ik was al een tijdje op zoek naar een excuus om eens zelf een hamburger taart te maken. Toen ik ontdekte dat het vandaag internationale hamburger dag was, besloot ik er meteen in te vliegen. De taart bestaat uit twee vanillecakes en een chocoladecake en de decoraties zijn gemaakt van fondant.




Ingrediënten:

Voor de 2 vanillecakes (deze hoeveelheden zijn genoeg voor de 2 cakes):
  • 375g boter
  • 375g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 375g zelfrijzende bloem

Voor de chocoladecake:
  • 350g bloem 
  • 370g suiker
  • 50g cacao
  • 1/2tl zout
  • 240ml afgekoelde koffie
  • 210ml plantaardige olie (vb zonnebloemolie)
  • 3 eieren
  • 240ml melk

Voor de decoratie:
  • witte sprinkles
  • gekleurde fondant (of marsepein): rood, geel, groen

Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak eerst de twee vanillecakes. Klop hiervoor eerst de boter zacht, voeg de suiker en de vanillesuiker toe. Voeg een voor een de eieren toe en meng als laatste ook de bloem onder het deeg.


  3. Voor het bakken van de cakes heb je twee verschillende vormen nodig. Ik gebruikte een gewone springvorm en daarnaast een ronde vorm (die ronde vorm is eigenlijk gewoon een hittebestendige kom). Bak de cakes 50 à 60 minuten op 180°C. De cakes zijn klaar als een prikker er terug schoon uitkomt.


  4. Wanneer je de cakes uit de vorm haalt, kan je op de ronde cake meteen wat witte sprinkles plaatsen. Doordat de cake nu nog warm is, zullen ze er aan blijven plakken.


  5. Daarna maak je de chocoladecake. Hiervoor meng je eerst alle droge ingrediënten (bloem, suiker, cacao en zout) en alle natte ingrediënten (koffie, olie, eieren en melk) apart. Doe daarna alles samen in een mengkom en meng het deeg goed.


  6. Bak de chocoladecake 50 minuten op 170°C.
  7. Wanneer de drie cakes zijn afgekoeld zorg je er eerst voor dat de cake die onderaan komt en de chocoladecake bovenaan plat zijn. Hiervoor kan je een cakesnijder gebruiken, maar dit kan ook met een mes.


  8. Voor de decoratie rol je eerst de groene fondant uit, dit wordt de sla. Duw rondjes uit de fondant, plooi ze wat en knijp het uiteinde samen. Zo kan je slablaadjes maken. De slablaadjes leg je tussen de onderste vanillecake en de chocoladecake.


  9. Voor de kaas rol je de gele fondant uit en snijd je driehoekjes. Deze leg je op de chocoladecake.


  10. Voor de tomaat rol je de rode fondant uit en duw je opnieuw rondjes uit. Deze leg je tussen de gele fondant op de chocoladecake.


  11. Als laatste leg je ook de bovenste vanillecake op de chocoladecake.


Joyce bakt

Reacties

  1. Oh wat grappig zeg. Dit is echt heel erg leuk gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk, welke diameter heeft de kom en springvorm?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij heb ik hier een springvorm van 24cm gebruikt. De truc is om de grootte van jouw springvorm af te stemmen op de grootte van jouw ronde vorm, zo heb je het minste verlies op de cake.

      Verwijderen

Een reactie posten