Malteser roomijs

Na het maken van malteser taart en malteser cupcakes moest ik ook uitproberen of het ook lekker zou zijn in ijs-vorm. Het is niet alleen lekker, het is ook zeer gemakkelijk en snel zelf te maken. Met slechts drie ingrediënten én zonder ijsmachine maak je zelf ook dit heerlijke malteser ijs.



Ingrediënten:
  • 150ml room (min 30% vetgehalte)
  • 100ml gecondenseerde melk met suiker
  • 150g maltesers
Werkwijze:
  1. Klop de room volledig stijf. Hij moet hard zijn, maar let op dat je hem niet te ver klopt.
  2. Voeg de gecondenseerde melk toe en meng deze voorzichtig onder de room. De room moet de gecondenseerde melk opgenomen hebben.

  3. Doe het grootste deel van de maltesers in een vershoudzakje en verkruimel ze. Dit meng je door het ijs.

  4. Doe het malteser ijs in een potje, ik werkte het ijs af door de laatste maltesers in stukjes te doen en op het ijs te strooien. Zet het ijs minimum 6 uren in de diepvries. Het ijs kan je enkele weken bewaren.


Joyce bakt

Reacties

  1. Ziet er in ieder geval heerlijk uit. Kan niet verkeerd zijn, met maltesers erin.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw dit ziet er echt heerlijk uit! Dit ga ik een keer proberen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed! Ik ben dol op ijs en maltesers! Win-win!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ohh dit lijkt me zo lekker! Mmm..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Man man man, wat een fantastische blog heb je! Als zoetebek kan ik dit enkel maar toejuichen!
    Sowieso probeer ik enkele recepten uit!

    Liefs
    Unique Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Man man man, wat een fantastische blog heb je! Als zoetebek kan ik dit enkel maar toejuichen!
    Sowieso probeer ik enkele recepten uit!

    Liefs
    Unique Marieke

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten