Eenvoudige bloemen koekjes

09:00

Deze koekjes maakte ik als traktatie voor kinderen. Ik wou koekjes met leuke kleuren, maar ik had geen tijd meer om koekjes te bakken en ze nog mooi te frosten. Daarom besloot ik meteen het deeg te kleuren en een portie vrolijke bloemenkoekjes te bakken. Je kan zelf de kleuren gebruiken die je wil, maar ik ben nog steeds wat into rainbows ;)




Benodigdheden:

  • Koekjesdeeg: het recept vind je hier
  • Kleurstof: paars, groen, geel, blauw, rood (of de kleuren naar keuze)
  • witte chocolade chips
Werkwijze:
  1. Maak het koekjesdeeg volgens het recept, maar rol het deeg nog niet uit. Vervolgens verdeel je het deeg in 6, elk stuk kleur je in een andere kleur.


  2. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en steek de vormpjes uit. Wanneer het deeg blijft plakken, kan je er met een spatel onder door gaan en ze optillen. Doe dit niet met de hand, de koekjes zullen hun vorm verliezen.


  4. Plaats de koekjes op de bakplaat en duw in het midden een witte chocolade chip in het koekje.
  5. Bak de koekjes 10 minuten op 180°C.
Je kan de koekjes tot 2 weken bewaren.



Joyce bakt

You Might Also Like

6 reacties