Glutenvrije chocolade mugcake

Ik heb al enkele mugcake recepten in mijn repertoire, maar een glutenvrije variant mag natuurlijk ook niet op mijn blog ontbreken. Deze glutenvrije mugcake is gemaakt met pindakaas en banaan, maar geen enkele smaak overheerst op het einde (behalve dan de chocoladesmaak, vooral als je er teveel cacao in doet, zoals ik bij de eerste test mugcakes :p)





Ingrediënten:
  • 1 banaan
  • 4el pindakaas
  • 1 ei
  • 2el suiker
  • 1el cacao
Werkwijze:
  1. Prak de banaan in een kom en voeg de pindakaas en het ei toe. Meng dit goed.


  2. Voegt de suiker en de cacao toe (op de foto hieronder kloppen de hoeveelheden cacao en suiker niet, bij het nemen van foto's was ik nog aan het uittesten). Meng nogmaals en verdeel het deeg over twee koppen.


  3. Bak de mugcake 2 minuten in de microgolfoven. Bij mijn microgolfoven moet hij er twee minuten in, het zou kunnen dat het bij jullie iets langer of korter moet. Je merkt dat hij klaar is, wanneer hij gerezen is (hij zakt achteraf wel terug in, dit is normaal) en wanneer het deeg niet meer plakt. Als de mugcake te rubberachtig is, dan heeft hij er te lang in gestaan.


Joyce bakt

Reacties

  1. Ziet er lekker uit. Dankjewel voor het receptje.
    Een chocolade mugcake heb ik nog niet gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Laat gerust iets weten wanneer je hem uitprobeert :)

      Verwijderen

Een reactie posten