Halloween pompoen taart

Ik heb al enkele leuke Halloween bakprojecten afgewerkt deze maand, maar ik vond dat een leuke Halloween taart niet mocht ontbreken. Het idee om een eetbare Jack-o-lantern te maken kwam al snel naar boven en gelukkig is deze pompoen taart niet zo moeilijk om zelf te maken. De binnenkant van de taart bestaat uit een chocoladecake en chocoladebotercrème, maar je kan natuurlijk smaken combineren die je zelf wilt.



Ingrediënten:

Voor de cake:
  • 200g boter
  • 200 suiker (ik gebruike bruine suiker)
  • 3 eieren
  • 200g zelfrijzende bloem
  • 1 el cacao
Voor de afwerking:
  • 100g boter
  • 250g poedersuiker
  • 50g donkere chocolade
  • oranje fondant
  • bruine fondant
  • zwarte royal icing (ik gebruik altijd de tubes van wilton)
Werkwijze:
  1. Bak eerst de cakes. Hiervoor verwarm je de oven voor op 180°C. Ik bakte de cakes in 2 ronde vormen (eigenlijk zijn het een soort schalen, let wel op dat ze tegen de temperaturen in de oven kunnen). 
  2. Klop de boter romig met de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en meng als laatste nog kort de bloem en de cacao onder het deeg. Ik kleurde de cake ook zwart om hem nog wat Halloween-achtiger te maken. Beboter de bakvormen en verdeel het deeg over de twee vormen.


  3. Bak de cakes 50 minuten op 180°C (de baktijd zal ook afhangen van het soort materiaal van de kom, hou de cakes dus wel even in het oog, of controleer de cakes na een half uurtje)
  4. Laat de cakes volledig afkoelen vooraleer je begint met de afwerking.
  5. Voor de afwerking smelt je eerst de donkere chocolade.
  6. Klop de boter een tijdje los met een keukenmachine en voeg in twee delen in de poedersuiker toe. Als laatste meng je ook de (afgekoelde) gesmolten chocolade met de botercrème.


  7. Zet de twee halve bollen (hoewel het bij mij meer ovalen zijn) op elkaar met de botercrème en smeer ook rond de vorm botercrème.
  8. Snijd rond om rond kleine spietjes uit de cake, zodat je meer de vorm van een pompoen krijgt.


  9. Rol de oranje fondant uit en bekleed hier de cake mee. Aan de onderkant van de cake maakte ik een boordje met fondant, zodat het er wel netjes uit ziet.
  10. Met de bruine fondant maak je een steel voor de pompoen. Met wat water kan je dit vastzetten.


  11. Met de tube zwarte royal icing tekende ik hier nog een gezicht op.




Joyce bakt

Reacties

  1. Ik zag deze gisteren al voorbij komen op instagram. Hoe blijf je het toch verzinnen? Deze pompoen ziet er echt lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten