Chocolade cupcakes

Met deze chocolade cupcakes scoor je bij elke chocoladeliefhebber. Zowel de cupcakes als de botercrème bevatten een goeie basis chocolade en je kan de cupcakes zelfs nog afwerken met wat extra chocolade!



Ingrediënten:

Voor de cupcakes:
  • 135g boter
  • 120g suiker
  • 2 eieren
  • 100g zelfrijzende bloem
  • 30g cacao
  • 1/2tl zout
  • 1/2tl bicarbonaat

Voor de botercrème:
  • 75g donkere chocolade
  • 150g boter
  • 350g poedersuiker

Werkwijze:
  1. Maak eerst de cupcakes. Verwarm hiervoor eerst de oven voor op 170°C en doe cupcakepapiertjes in een cupcakeblik. Met dit recept kan je 12 cupcakes maken, maar als je graag cupcakes hebt met een mooie bolle bovenkant, dan raad ik aan om er maar 10 te maken.
  2. Klop de boter en de suiker romig. Voeg de eieren toe en meng goed. Als laatste voeg je de zelfrijzende bloem, cacao, het zout en bicarbonaat toe. Meng nu kort, tot je ziet dat het deeg samengekomen is.


  3. Verdeel het deeg in jouw cupcakeblik en bak de cupcakes 22 minuten op 170°C.


  4. Laat de cupcakes afkoelen vooraleer je ze decoreert.
  5. Smelt de chocolade. Dit kan in korte intervallen in de microgolfoven of au bain marie.
  6. Klop eerst de boter romig en voeg daarna in twee delen de poedersuiker toe. Klop enkele minuten. (hier kan je een uitgebreide werkwijze voor botercrème vinden) Meng dan als laatste ook de gesmolten chocolade hieronder. Let op dat de chocolade al een beetje afgekoeld is, doe de net gesmolten chocolade niet meteen bij de botercrème.


  7. Doe de chocolade botercrème in een spuitzak en spuit toefjes op de cupcakes.
  8. Werk eventueel nog af met wat sprinkles of een leuke chocoladedecoratie.



Joyce bakt

Reacties

Een reactie posten