Koekjes met regenbooghart

Deze koekjes heb ik een hele tijd geleden ergens op social media zien passeren en sindsdien stonden ze op mijn to bake lijstje. Nu het wat rustiger is op het werk, heb ik eindelijk tijd gehad om dit project eens aan te pakken. De koekjes zijn gewone vanille suiker koekjes, maar zo zien ze er toch veel leuker uit dan gewone koekjes :)


Benodigdheden:
 • Basisrecept koekjes: het recept vind je hier
 • Kleurstof
 • sprinkles
Werkwijze:

 1. Maak het koekjesdeeg volgens het recept. Een derde van het deeg laat je ongekleur opzij liggen. De overige twee derden, verdeel je in 6. Deze 6 kleine stukjes, kleur je in de regenboogkleuren.


 2. Rol elk kleur een beetje uit en stapel ze op elkaar. Het kan zijn dat het deeg wat te slap is of teveel kleeft, dan moet je het deeg terug even laten rusten in de koelkast.


 3. Als de 6 kleuren op elkaar liggen, snijd je deze in stukjes zodat je er de hartjes kan uitdrukken. Hou rekening met de grootte van jouw koekjesvorm. Als jouw deeg niet hoog genoeg komt, kan je dit straks nog wat corrigeren door het deeg op zijn zij te leggen en zo terug wat plat te rollen met de deegrol.


 4. Plaats alle hartjes die je nu hebt uitgeduwd op een rij. Vul eerst de gaten en gleuven op met het ongekleurde deeg en bouw zo verder tot je een ronde koekjesrol krijgt.


 5. Leg deze terug in de koelkast om op te stijven. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Rol dan de koekjesrol door de sprinkles en snijd rondjes van de koekjesrol. Leg deze op een bakplaat (met bakpapier) en bak de koekjes 10 minuten op 180°C.
Joyce bakt

Reacties

 1. Dit ziet er zo lekker uit. Het is ook fijn om te doen denk ik wel. Een beetje knutselen maar dan met eten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dit is inderdaad eerder een knutselproject dan een bakproject ;)

   Verwijderen
 2. Hallo Joyce,
  Allereerst dank je wel voor de duidelijke omschrijving.
  Even een vraagje hoeveel koekjes kun je ongeveer maken met dit recept?

  Groetjes Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is al een tijdje geleden dat ik deze maakte, volgens mij haal je er een 20-tal koekjes uit.

   Verwijderen

Een reactie posten