Minion cupcakes

Deze minion cupcakes stonden al een hele tijd op mijn projectjes-lijst. Nu de minion film er is, vond ik het dan ook het ideale moment om dit project eens in praktijk om te zetten. Het leuke aan deze minion cupcakes is dat je ze elke gezichtuidrukking kan geven die je wil.
Benodigdheden:
 • Cupcakes (bijvoorbeeld deze banaan cupcakes)
 • rolfondant: geel, wit, bruin, grijs (Dit maakte ik zelf met wit en zwart)
 • zwarte decoratieve icing (ik gebruikte een tube van wilton)
 • spuitmonden: nr. 2 & 5 (deze kan je, wanneer je zelf een bevestigingsring hebt, aan de tube icing bevestigen)
Werkwijze:
 1. Bak de cupcakes volgens het recept. Het recept voor banaancupcakes vind je hier. Een basisrecept voor vanillecupcakes vind je hier. Laat de cupcakes helemaal afkoelen voordat je ze decoreert. Wanneer de cupcakes niet vanzelf plat zijn, snijd je best de bovenkant er af om ze plat te maken.


 2. Maak eerst de gele basis. Rol de gele rolfondant uit en steek rondjes uit die precies de grootte zijn van de cupcakes. Ik moest hiervoor een glas gebruiken, mijn ronde uitstekers waren allemaal net te groot of te klein. Ik smeerde wat jam op de cupcakes om de gele basis goed te kunnen bevestigen.


 3. Daarna maak je eerst de brillen van de minions. Ik maakte grijs door wat zwart bij witte rolfondant toe te voegen (let op: gebruik niet alle witte fondant hiervoor, je hebt ook nog witte rolfondant nodig). Rol deze wat dikker uit en steek hier rondjes uit. Met een iets kleinere uitsteker maak je het gat om door te kijken. Hier is het wat wikken en wegen om de juiste maten te vinden. Voor de buitenste ring kon ik een ronde uitsteker gebruiken. Voor het uitsteken van de middelste ring gebruikte ik de achterkant van een spuitmond.


 4. Maak dan het wit van de ogen. Hiervoor rol je de witte fondant uit en steek je rondjes uit. Ik gebruikte dezelfde uitsteker als die voor de buitenste ring van de bril. Je kan alles aan elkaar bevestigen door met een penseeltje wat water op de fondant te smeren (een beetje, niet te veel!). Nadat het wit van de ogen op hun plaats zit, plaats je ook de brillen op hun plaats. 5. Het bruin van de ogen maak je door bruine fondant uit te rollen en kleine rondjes uit te steken. Ik gebruikte hiervoor de spuitmond nr.12.


 6. Voor de pupil en de mondjes gebruikte ik de tube zwarte icing met spuitmond 2. Voor de band van hun bril gebruikte ik spuitmond 5. 7. Wanneer ja alle cupcakes afwerkt, kan je ze ogen en mondjes geven zoals je dat zelf wilt. Op die manier kan je spelen met de gezichtsuitdrukkingen en jouw favoriete minions maken. Wie is jouw favoriete minion?Joyce bakt

Reacties

 1. Aaaaaah, dit is echt te schattig. Bijna zonde om op te eten, hihi. Super knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh wat zijn ze ongelooflijk schattig! Mijn neefje en nichtje zijn helemaal gek op de Minions en mijn nichtje kan al heel goed helpen bij het bakken van cupcakes. Lijkt me heel leuk om dit met ze te maken, bedankt voor het delen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het juiste materiaal in huis hebt, dan is dit zo gemakkelijk dat kinderen hier inderdaad ook mee kunnen helpen

   Verwijderen

Een reactie posten